Ensimmäinen viikko on nyt takana (kun se viimeinen rööki tuli vedettyä su-iltana klo 18 ja kello on nyt oikeasti 18.36 vaikka blogikello muuta väittääkin - talviajassako?).

Yhteenvetona: mitään tupakasta luopumiseen liittyviä asioita ei havaittavissa vaan kaikki ne esiintyneet lievät tuntemukset liittynevät Champixin käyttöön.
Ei siis MITÄÄN vieroitusoireita, joiden olisi pitänyt olla pahimmillaan 1-3 vrk viimeisestä savukkeesta. Mutta: EI MYÖSKÄÄN MITÄÄN  POSITIIVISTA. frown Prkl, niihin  terveysterroristien markkinoimiin positiivisiin, mahtaviin ja voimaannuttaviin tuntemuksiinhan pitäisi koko lopettamisen perustua (edelleen niiden terroristien sekä juuri lopettanedien mukaan). Kysyn vaan: missä ne ovat?

Varsinaista tupakanhimoa en ole tuntenut ollenkaan. Sen sijaan useamman kerran olen ajatuksissani ollut menossa tupakalle (liittyen useimmiten johonkin ajatustyöhön) tai hamunnut tupakkaa kylpytakin taskusta tms. Tupakkaa on kyllä keittiön hyllyssä kolmekin rasiaa että helppo ne siltä olis hamuta käteen... odottavat siellä sitä kahden viikon rajapyykkiä.

Tosin laskin juuri, että kun kulut (Champix+ne korvikekäsityölangat) ovat olleet sen runsaan 160 e niin pikkurasian (20 kpl) päivävauhdilla polttamatta pitäisi olla 4,5 viikkoa, ennen kuin edes ne tulisi ansaittua ja ns. rahan säästäminen alkaisi. Champix-aloituspakkaus kestää 4 vk, joten ohjeen mukaan tarvittaisiin ennen säästöjen syntymistä  jo seuraavaa pakkausta. Sen hinta onkin jo 193 e. Sitten pitäisikin olla polttamatta seuraavat viisi viikkoa, jotta ne tulisi maksettua. En oikein ymmärrä missä sitä rahaa säästyy? Vähän vaikea riemastua siitä, että vuoden päästä olisin säästänyt etelänmatkan verran. Kas: se etelänmatka riemastuttaa viikon, mutta tupakointi samalla rahalla joka päivä ja koko vuoden ajan. 

Uusi resepti pitäisi kai kuitenkin hankkia, varmuuden vuoksi. Siis jos vaikka into jatkuisi yli kahden viikon eikä neljän viikon jälkeen selviäisi ilman lääkitystä. Ja mistä sen tietää selviääkö, tuleeko tosiaan ne oireet sitten kun lopettaa lääkityksen? Kuitenkin nikotiinin vieroitusoireet kestävät kuulema keskimäärin 3-4 vk, joten nippanappa voisi aloituspakkauskin riittää. Mutta jos ne vieroitusoireet eivät ole vielä viikossa edes alkaneet niin kestääkö sitten pidempään? Äh, tällaisia asioita ei missään tupakkavalistuksissa kerrota.

Ja joka tapauksessa vaatii kuitenkin liikaa aloitekykyä ryhtyä hankkimaan jatkoreseptiä terveyskeskuksesta - jotain takkuamista siitä taas kuitenkin tulee, kuten aina tk:n kanssa asioidessa, sigh. Joten antaa olla. Joko lopetan lopettamisen alkuperäisen suunnitelman mukaan kahteen viikkoon tai katson miten neljän viikon jälkeen selviää ilman troppia.

Korviketoimintaa olen harrastanut sen verran, että televisiota katsellessa valmistui jo toinen sukkapari. Kun en loputtomiin villasukkia tarvitse niin seuraavaksi sitten sen villatakin kimppuun. Siinä meneekin sitten aikaa loputtomiin eikä siitä tule koskaan käyttökelpoiusta, vaikka valmistuisikin. Onpahan askaretta vaan.

Ai niin: paino tänään: 57,3 kg. Ärsyttävää tämä puntariin tuijottelukin. Olisiko se sitten vieroitusoire kun ärsyttää tehdä asiaa jota aina pitänyt ihan turhanpäiväisenä?