Edelleen 0 kpl.

Lopettamaan houkuttelevina terveyshyötyinä mainitaan 2 vrk:n jälkeen: "nikotiini on poistunut elimistöstä, haju- ja makuaisti ovat parantuneet huomattavasti".
Nikotiinin poistumista ei varmaan voikaan itse havaita, mutta haju- ja makuaistilleni ei ole kyllä tapahtunut mitään, ainakaan vielä. Toivottavasti hajuaisti ei kovin paljon tule paranemaankaan - olen aina ollut turhankin hajuherkkä... :D
Lisäksi "hermopäätteet alkavat uudistua". Kas - eipä tunnu tämäkään missään. Eikä tässäkään vielä kaikki: "käveleminen muuttuu helpommaksi". Jaa... - ei käveleminen ole koskaan tuntunut millään tavalla vaikealta. Vähän kummallista tämä terveysasiantuntijoiden ajattelutapa, siis että kaikkien tupakoitsijoiden on pakko kävellä vaikeasti. Hassua.

Ei siis erikoisia tuntemuksia, hyvässä tai pahassa - nielu on aamuisin hieman arka tai kuiva, mutta mistä sitten johtuukin. Jos tässä kaipailenkin kovasti noita kerrottuja positiivisia tuntemuksia niin vielä enemmän ihmettelen missä ovat ne kamalat vieroitusoireet, joilla aina pelotellaan. Ehkä Champix sitten estää ne, mutta mitenkäs sitten onnistuu Champixista vieroittuminen? Jollain toisella lääkkeelläkö?

Unta 8 tuntia - kerran häirittynä: koira pyysi aamuyöstä ulos mitä se ei normaalisti tee. Hyvin nukutti ja olisi aamulla vielä nukuttanut. Unet vilkkaita ja tapahtumarikkaita eikä kovin painajaismaisia. Ainakaan muistaakseni.

Paino: 57,3 kg.
Edelleenkin eniten kammoksuttaa mahdollinen painonnousu. THL:n nettisivustot ovat tässäkin asiassa kansalaisia aliarvioivaa TOD tyhmää pekkapuskapaatosta. Asiallisempaa tietoa löytyy esim. Duodecimin Terveyskirjastosta http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk01068

Lainaus ko. sivulta:
"Lihominen johtuu lisääntyneestä syömisestä. Nikotiinikorvaushoito «Nikotiinivalmisteet (laastari, purukumi, tabletit, inhalaattori)»1 ei vähennä painonnousua, mutta reseptilääke varenikliini kyllä «Tupakoinnin lopettaminen - reseptilääkkeet»2. Makeanhimo on yksi tupakasta vierotuksen fyysisistä oireista ja kestää keskimäärin noin 90 vuorokautta. Perusaineenvaihdunta hidastuu noin 70 kcal verran päivässä, mikä selittää alle puolet painonlisäyksestä, eikä tupakoinnin aloittaminen uudestaan vähennä tutkimusten mukaan jo olemassa olevaa painoa."

No Champix on juuri varenekliini, joten siitä pitäisi olla apua. Makeanhimo ei ole mitenkään (vielä) kasvanut - olen aina ollut perso makealle ja syönytkin sitä kohtuullisen runsaasti: karkkia, keksejä, jädeä jne. Tätä pitää nyt sitten ainakin sen 70 kcal verran vähentää. Isoon mukilliseen (n. 2 kkp) aamukahviani olen aina laittanut pari melko kukkuraista lusikallista sokeria. Nyt olen jättänyt toisen pois, joten siitä tulee vähennystä 20 kcal. Makeista kekseistä tulee keskimäärin 50-60 kcal per kpl, joten siinä voisi olla ratkaisu. Mutta milläs makeanhimoni sitten tyydytän? Pitänee pohtia vielä.

Ratkaisuksi em. sivu tarjoaa säännöllistä punnitusta, mieluiten päivittäin. Tätä yritän toteuttaa salilla käydessäni, mutta eihän sielläkään ihan joka päivä tule piipahdettua vaan jotain 2-4 krt viikossa muusta elmästä ja säistä riippuen. Sivusto jatkaa: "mikäli paino nousee yli 2 kg on syytä vähentää päivittäistä energiansaantia (=syödä vähemmän kaloreita) ja/tai lisätä liikuntaa". Siis itsestäänselvyyksiä, hohoijaa. Liikuntaa on paha enää lisätä paikkojen hajoamatta: eilenkin taisi tulla jotain neljä tuntia...

Eihän sitä ihan joka päivä kuitenkaan noin paljon tule. Laskin huvin vuoksi EnergyNetin sivuilla energiankulutukseni ja -saantini eilisen aikana. Ovat muuten erinomaiset sivut, vahinko että sulkeutuvat 30.9.12: http://ffp.uku.fi/cgi-bin/energynet03/index.pl

Tulos: kulutettu energia (siis kokonaiskulutus) 2652 kcal ja hankittu energia 1614 kcal. Nämä tietysti summittain, mutta ruokakalorit liioiteltu ylöspäin ja liikunnan teho alaspäin jos epävarmaa.