No niin. Alkuperäinen tavoite eli 2 viikkoa on nyt täynnä. Ja ainoa mikä on varmaa: minä en ole lopettanut. Olen vain ollut kaksi viikkoa polttamatta ja tunnen tulleeni aika lailla huijatuksi, joten eipä tämä todellakaan tule olemaan ikuista. Eikä edes loppuelämäni kestoista.

Havaittavissa ei siis ole mitään niistä terveyskasvattajien mainostamista ah! niin upeista tuntemuksista ja muutoksista jotka elämäni laadussa olisi pitänyt tapahtua. Kyllä terveyskasvatuksenkin pitäisi olla rehellistä ja perustua faktoihin. Nyt tuntuu, että sen pohjana on koskaan polttamattamien ihmisten mutu ja kuvitelmat.  Näiden ihmisten silmissä tupakoitsija on jatkuvasti yskivä ja limaa sylkevä maku- ja hajuaistiton raunio, joka ei juuri jaksa liikahtaakaan ilman hengenahdistusta. Just - jos näin olisi niin ehkä tupakoinnin lopettamisella voisi olla noita ominaisuuksia vähentäviä vaikutuksia. Ehkä, kohta en usko edes siihen.

No, kuten todettu niin korvatakseni nämä raittiuden aiheuttamat kustannukset tulisi olla 4,5 viikkoa polttamatta, joten siitä seuraava etappi. Se on sopivasti puolivälissä 9 viikon maagista rajaa, joten annan vielä yhden mahdollisuuden valistajille olla oikeassa: "2-9 viikkoa: suorituskyky paranee". Tarkemmin määrittelevät, että "verenkierto ja hapenottokyky paranevat > käveleminen ja juokseminen helpottuvat". Nyt, kahden viikon jälkeen vakiolenkkeihini menee suurinpiirtein normaaliaika tavanomaisella RPElla, joten mitään siinä suhteesa ei ole havaittavissa. Katsotaanpa sitten kahden ja puolen viikon kuluttua  - kai jotain pitäisi jo silloin tuntua. Vai pitääkö odottaa tasan yhdeksään viikkoon, jolloin kuin ihmeen kaupalla minusta sukeutuu triathlonisti?

Lisää valistajien ilmoittamia vaikutuksia 2-12 viikon ajalle: "stressi vähenee, uni paranee, muisti kohenee ja keskittymiskyky paranee, seksi sujuu paremmin". Odotan mielenkiinnolla erityisesti viimeksimainittua...

Ja kuinkahan paljon se uni paranee ja miten sen huomaa? Viime yönä nukuin taas yli 8 tuntia kuin tukki. Unia taisin aamusta nähdä, mutta enpä edes muista.
Kuulema pidemmällä ajalla myös päänsärky vähenee. Minun päätäni särkee ehkä kahdesti vuodessa niin paljon, että pitää nautiskella buranaa tms. Silloinkin on yleensä takana valvontaa yhdistettynä alkoholiin. Ehkä päänsärkyä esiintyy sitten vain joka toinen vuosi? Siis vaikka dokaisi kuinka hulluna. Shit.

Joo-o. Paino salilla 57,7 kg. Puntarointiin kyllästyneenä mittasin myös vy:n: 75 cm, suurin piirtein.